3.dubna 2024

PRÁZDNINOVÝ PROVOZ pro školní rok 2023/2024

Vážení rodiče, 

již nyní si můžete na webových stránkách jednotlivých mateřských škol  stahovat přihlášky na prázdninový provoz!  Informace a přihlášky do konkrétní MŠ najdete na webových stránkách jednotlivých MŠ .     

Přehled prázdninového provozu pro školní rok 2023/2024 MŠ v Řečkovicích:

KOPII EVIDENČNÍHO LISTU BUDEME VYDÁVAT OD PONDĚLÍ 8. DUBNA! 

Naše mateřská škola bude uzavřena z důvodu rekonstrukce zahrady!

Vzhledem k omezenému počtu volných míst je prázdninový provoz primárně určen dětem pracujících rodičů.

Děkujeme 

3.dubna 2024

POJEDEME NA VÝLET DO ZOO LEŠNÁ

POJEDEME DO ZOO LEŠNÁ

·      KDY? 18: DUBNA

·      V KOLIK HODIN BUDEME ODJÍŽDĚT ZE ŠKOLY A KDY SE VRÁTÍME? Do školky přiveďte děti nejpozději v 7:30h do jejich třídy, kde si je převezmou paní učitelky. Od školky budeme vyjíždět v 7:45h. Budeme se vracet cca v 14:45h! Děti uvítají, když na ně po návratu z výletu budete čekat u školky, aby se s vámi mohly ihned podělit o svoje zážitky.

·      KOLIK BUDEME VYBÍRAT? Prosíme o zaplacení částky 250KČ na dítě své paní učitelce do 16. dubna.

·      JAK DĚTI OBLÉCT? Dejte dětem pohodlné oblečení, vhodnou obuv a pokrývku hlavy

·      CO SI VZÍT S SEBOU? Batůžek, pití v lahvi s uzavíratelným vrškem (NE FRUKO), pláštěnku! Svačinu a oběd dostanou děti od našich paní kuchařek.

Pokud vašemu dítěti bývá při jízdě autobusem špatně, dejte mu před jízdou Kinedryl. O této skutečnosti informujte svoji paní učitelku a předejte ji prášek i pro zpáteční cestu.

 

Děkujeme

2.dubna 2024

Měsíc DUBEN aneb co nás čeká v tomto měsíci


• úterý 2.4. - EDUKATIVNĚ – STIMULAČNÍ SKUPINKY – poslední skupinky v naší mateřské škole. Další lekce budou probíhat na ZŠ Horácké náměstí.

• středa 3.4. - SPORTÍK 7. lekce

• čtvrtek 4.4. - HUDEBNÍ KONCERT – s dětmi v dopoledních hodinách navštívíme ZUŠ UNIVERZUM, kde si děti poslechnou hru na různé hudební nástroje. Z MŠ budeme odcházet po dopolední svačině, na oběd budeme zpět. Prosíme, dejte dětem sváteční oblečení. Děkujeme

• pondělí 8.4. - PLAVÁNÍ 7. lekce

• úterý 9.4. – v dopoledních hodinách návštěva ZÁKLADNÍ ŠKOLY NOVOMĚSTSKÁ – pouze PŘEDŠKOLÁCI

• středa 10.4. - SPORTÍK 8. lekce

• čtvrtek 11.4. ZAHRADNÍK RUDOLF – divadelní představení divadla ÚSMĚV v MŠ! Zahradník Rudolf si krášlí svoji zahrádku, ale někdo mu ji ničí? Kdo to je? Zahradník postaví strašáka na záhonky, ale ani to nepomůže. Tak ji večer bude hlídat, až zjistí jak mu krtek dělá kopečky a vrána s žížalou a kosem tančí na trávníčku tanečky. Rudolf je přistihne a vysvětlí jim, kolik práce má na záhoncích. Všichni mu nakonec pomáhají.

• Pondělí 15.4. - PLAVÁNÍ 8. lekce

• středa 17.4. - SPORTÍK 9. lekce

• čtvrtek 18.4. VÝLET DO ZOO LEŠNÁ -bližší informace vám poskytneme v nejbližší době! Děkujeme

• pondělí 22.4. - PLAVÁNÍ 9. lekce

• úterý 23.4. FOCENÍ PRO MAMINKY od 8:30h ve třídě VČELIČKY. Pan fotograf následně vyfotí děti se svými paními učitelkami na památku – SPOLEČNÁ FOTKA TŘÍDY!

• středa 24.4. SPORTÍK 10. lekce

• čtvrtek 25.4. v dopoledních hodinách navštíví předškoláci ZÁKLADNÍ ŠKOLU ÚPRKOVA

• čtvrtek 25.4. ODPOLEDNE PRO MAMINKY – od 15h si ve své třídě společně nazdobíte květináč ubrouskovou technikou a od 16h na zahradě školy vás bude čekat překvapení v podobě malého vystoupení dětí z celé školky! Toto odpoledne je věnováno pouze maminkám!

• pondělí – pátek 29.4. - 3.5. ŠKOLA V PŘÍRODĚ SE SPORTÍKEM – pouze pro přihlášené děti. Datum schůzky ohledně ŠVP vám upřesníme.



2.dubna 2024

VÝSKYT PLANÝCH NEŠTOVIC v MŠ

Vážení rodiče,
upozorňujeme na výskyt PLANÝCH NEŠTOVIC! Neštovice jsou vysoce nakažlivé virové infekční onemocnění. Způsobují vyrážku s drobnými puchýřky po celém těle, které postupně praskají a překrývají se strupem. Šíří se kapénkovou cestou a přenášením tekutiny z puchýřků na jiné osoby nebo předměty, se kterými ostatní přijdou do kontaktu. Mezi příznaky patří: horečka, bolest hlavy, bolest svalů, zduřelé mízní uzliny, pocit únavy, zažívací problémy, nechutenství, červené skvrny, které se vyvinou na malé svědivé puchýře! Inkubační doba, tedy doba mezi tím, kdy byl člověk v kontaktu s nakaženým a kdy se u něj projevily první příznaky, je u planých neštovic nezvykle dlouhá, trvá totiž 2–3 týdny. Nemocný je nakažlivý již 2 dny před vytvořením prvních pupínků, proto se jedná o vysoce nakažlivé onemocnění a probíhá často v lokálních vlnách (nakažené děti v rámci jedné třídy apod.). Děkujeme
25.března 2024

Upozornění - zápal plic v MŠ

Vážení rodiče,
upozorňujeme na další případ výskytu zápalu plic v naší mateřské škole. Zápal plic je nakažlivý – jedná se o infekční onemocnění! Příznaky toho onemocnění jsou: kašel, zvýšená teplota, až horečka, tlak či bolest na hrudi, potíže s dýcháním, někdy se mohou příznaky podobat i chřipce – bolesti svalů a kloubů, celková schvácenost, nevolnost a zvracení. Infekce se šíří vzduchem (kapénková infekce) nebo dotykem (rukama). Pokud vaše dítě projevuje některé příznaky tohoto onemocnění, navštivte pediatra.
Děkujeme

Kontakt

Mateřská škola Brno, Kárníkova 4, příspěvková organizace

Kárníkova 1531/4,
621 00  Brno
IČ: 70435961
549 273 307
ms.karnikova@seznam.cz
fp6kny2

Zobrazit kontakty

Projekty EU
Erasmus

Škola je zapojena do programu ERASMUS+ a je členem konsorcia statutárního města Brna.

Projekty EU
Projekty EU
Kalendář akcí

Dnes je 16. dubna 2024
a svátek má Irena.